3 de desembre, 10.30h. Esmorzars inexplicables amb Julià de Jòdar

Al desembre esmorzarem amb Julià de Jòdar mentre comentem amb ell el seu llibre Noi, ¿Has vist a la mare amagada entre les ombres?

Després de la mort de la seva mare, el narrador busseja en el seus records i redacta una mena de confessió autobiogràfica. Tot llegint l’epopeia íntima i despietada d’aquest antiheroi, el lector es preguntarà inútilment: ¿es tracta d’un psicòpata, d’un cínic o d’un mentider compulsiu? Potser és un home radicalment sincer. De Jòdar escriu un relat fragmentari de la vida contemporània, un text intens, sense sentimentalisme ni autocompassió, amb la barreja justa de lirisme i d’humor per atrapar-nos des de les primeres línies.

Julià de Jòdar (1942) és autor de la trilogia L’atzar i les ombres, constituïda per L’àngel de la segona mort , El trànsit de les fades i El metall impur. També ha publicat la novel·la L’home que va estimar Natàlia VidalLa pastoral catalana El desertor en el camp de batalla  i Els Vulnerablesi el llibre de relats Zapata als Encants. Ha traduït E. L. Doctorow per primera vegada en català (La gran marxa, Històries de la dolça terra, 2007).

En Julià de Jòdar és un autor inexplicable i aquesta no és la primera vegada que passa per la llibreria:

Grup de lectura L’àngel de la segona mort de Julià de Jòdar (gener, 2019)

Presentació d’August Gil Matamala. Al principi de tot hi ha la guerra amb David Fernàndez i Julià de Jòdar (desembre, 2018)

Presentació d’Els Vulnerables de Julià de Jòdar i Secundaris de Núria Cadenes (octubre, 2018)

Més informació dels ESMORZARS INEXPLICABLES.