16 d’octubre, 19h Dones Inexplicables amb ‘La revolución de las flâneuses’ d’Anna Ma Iglesia

A la primera sessió del Grup de DONES INEXPLICABLES a càrrec d’Alma Reza comentarem el llibre La revolución de las flâneuses d’Anna Ma. Iglesia, amb la participació de l’autora i d’Elisabet Riera, escriptora i editora de Wunderkammer.

La imatge del flâneur recorrent els carrers del París del segle XIX s’ha convertit en una icona cultural. Però, i les flâneuses? Elles també van existir, encara que fossin invisibilitzades o injuriades.

La seva voluntat de fer-se presents en el espai urbà i reclamar una veu pròpia va obrir pas a una sèrie de drets que encara avui necessitem consolidar: dret a ocupar els carrers; dret a mirar sense ser vistes; dret a no consumir ni ser consumides; dret a existir en solitari; dret a l’autoria. Aquest recorregut crític per la història de les flâneuses, que reuneix a un nodrit grup d’escriptores, pensadores i activistes, és de plena vigència i es converteix en tot un manifest literari i feminista que reivindica el caminar com a acte d’insubordinació.

Anna Ma. Iglesia és llicenciada en filologia italiana i en teoria de la literatura i literatura comparada, i doctora per la Universitat de Barcelona amb la tesi «La narrativa de l’espai urbà i de les seves pràctiques. El París del XIX i la flânerie». Periodista cultural, col·labora amb diferents mitjans culturals on escriu principalment sobre literatura i el món editorial. És redactora en cap de la revista Librújula a les edicions en paper i digital.

Més informació de DONES INEXPLICABLES. Grup de lectura d’autores