6 de març, Curs de poesia. Poesia romàntica i simbolista (II)

El dimecres 6 de març, nova sessió del CURS DE POESIA, SENSE POR. En aquesta ocasió ens endinsarem en la poesia romàntica i simbolista de la mà del poeta Andreu Subirats.

La poesia romàntica forma part del moviment romàntic dins la literatura europea durant les darreres dècades del segle XVIII fins al segle XIX. Els temes freqüents de la poesia romàntica són l’amor apassionat i impossible amb destins tràgics.

D’altra banda, el simbolisme va ser un moviment artístic de les darreries del segle XIX, originat a França i Bèlgica. El simbolisme francès va ser, en part, una reacció contra el naturalisme i el realisme, uns moviments que intentaven capturar l’essència de la realitat. El moviment literari simbolista té les seves arrels a Les Fleurs du mal de Charles Baudelaire.  (Les flors del mal, Edicions 62

En aquesta sesssió llegirem textos d’alguns dels poetes imprescindibles d’aquestes dues époques: Wilian Blake, Johann Wolfgang von Goethe, Friederich Hölderlin, Friederich Schiller, Heinrich Heine, Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire, Gerard de Nerval, Walt Whitman, Emily Dickinson, Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, Giacomo Leopardi, Stéphane Mallarmé, Gustavo Adolfo Bécquer, Jacint Verdaguer.

Les lectures seran crítiques i analítiques i es donaran claus per entendre el sentit i el context dels poemes.

Més informació de SENSE POR · CURS DE POESIA