14 de febrer, 19.30h Xerrada Escalpel i metafísica amb l’escriptor Robert Juan-Cantavella

Sota el nom Escalpel i metafísica, l’escriptor Robert Juan-Cantavella ens proposa una passejada lúdica per la cranioscòpia de Franz Joseph Gall -també anomenada frenologia- i del positivisme criminològic de Cesare Lobroso  de la Nuova Scuola italiana, en els orígens titubejants i fascinants de la Criminologia al segle XIX, a partir de la seva novel·la Nadia (Galaxia Gutenberg, 2018).

Tant Gall com Lombroso van ser superats aviat, però proposen un còctel temptatiu d’anatomia, fisiologia, fisonomia, medicina forense, psiquiatria, antropologia i, en darrera instància, metafísica i política, on es revelen com uns deliciosos científics que pensen sense xarxa.

Juan-Cantavella és també autor de Y el cielo era una bestia (Anagrama, 2014), Asesino cósmico (Literatura Random House, 2011), El Dorado (Literatura Random House, 2008) Proust Fiction (Poliedro, 2005) i La Realidad. Crónicas canallas (Malpaso, 2016), entre d’altres.