14 de desembre, 19.30h Presentació i lectura de textos de ‘Contes exemplars’ de Sophia de Mello Breyner Andresen

El divendres, 14 de desembre, en Francesc Serra Lopes, traductor del Contes exemplars de Sophia de Mello Breyner Andresen, conversarà amb l’escriptor Sebastià Portell sobre aquesta edició de Lleonard Muntaner dels contes de la poeta portuguesa.

Aquests set contes, formalment senzills,  treuen a la llum diverses situacions exemplars de la vida dels homes i dones.

Són relats que mostren situacions de gran cruesa amb una enorme força simbòlica que apareix envoltada per la subtilesa de la descripció i la bellesa de l’expressió. Els personatges que hi apareixen , profunds i extrems, se situen en la bondat o la maldat, en la riquesa o en la pobresa, a la llum o en les ombres, en la guerra o en la pau, en el natural i en l’artificial, convertint-se en sorprenents al·legories vivents de l’ésser humà.

Sophia de Mello Breyner Andresen va ser una de les poetes portugueses més importants del segle XX. La primera en rebre el  Prémio Camões al 1999, el guardó més important de la literatura en llengua portuguesa.

Lleonard Muntarner també ha editat una antologia poètica, amb aquesta traducció Ponç Pons, de la gran poetessa portuguesa del segle xx.