Blanca Llum Vidal i Anna Pantinat reciten a la inexplicable

El vespre de dimarts 23 d’octubre les poetes Anna Pantinat i Blanca Llum Vidal van fer ressonar els seus poemes a La inexplicable.

Amb la llibreria plena la Blanca Llum Vidal va donar el tret de sortida a aquest recital a dues veus, dient alguns dels seus poemes d’ Aquest amor que no és u · Este amor que no es uno, editat, en versió bilingüe recentment per Ultramarinos.

L’Anna Pantinat, va  començar explicant el perquè de la seva afinitat poètica amb la Blanca Llum. Havien compartit diferents recitals i van descobrir que ambdues estaven llegint el Càntic dels càntics , i tot i que les diferències entre els seus llibres, compartien aquesta influència. Una de les coincièndies és el joc amb les diferents persones gramaticals, amb els pronoms, que apareix en els dos poemaris i en l’anomenta Càntic dels càntics. 

Les dues poetes van parlar de feminisme, Judith Butler, Maria Aurèlia Capmany, Blai Bonet, Mercè Rodoreda…   i de Robert Graves i la seva obra La deesa blanca. En aquest llibre Graves explica que en estudis sobre restes de religions matriarcals, el número 3 és el de la deesa. I aquesta és una de les raons per la qual els poemes de Pantinat s’estructuren en 3, 6 i 9 versos.

L’Anna va recitar poemes de  Qui no s’anomena guanyador del Premi Ciutat de Manacor 2018 i que en breu editarà Món de Llibres. També vam poder escoltar poemes de Construcció de nit, de l’Editorial Fonoll i De sobte, un estiu, editat per Labreu Edicions

L’Anna Pantinat és poeta i artista escènica. Canta, toca el teclat, el theremin i composa a Pentina’t Lula i també col·labora en diversos mitjans parlant de literatura i llibres. A més coordina, amb Daniel Ardura, el segell discogràfic Repetidor Disc. 

La Blanca Llum Vidal és filòloga, poeta i editora. Aquest 2018 ha publicat dos nous poemaris, Aquest amor que no és u · Este amor que no es uno (Ultramarinos) i Amor a la Brega (Pagès Editors).

Darrerament, també ha tingut cura de les edicions de Tots els contes de la Víctor Català, editat per Club Editor i d’Amenaça de sedició. Feminisme i llibertat de Maria Aurèlia Capmany, editat per Ara Llibres.

En aquest vídeos podeu veure l’Anna dient els seus versos en un vespre de dimarts poètic.