Recital i inauguració. Joan Vigó, Poeta Resident a La inexplicable

Fotografia d’Ester Andorrà

El passat dijous 18 d’octubre vam inaugurar, amb un aperitiu i un recital, la col·laboració poètica-inexplicable amb en Joan Vigó ,que d’octubre a juny es convertirà en el Poeta resident de La inexplicable.

 

L’Anun, una de les llibreteres, va iniciar l’acte explicant com va sorgir la idea i en què consisteix ser Poeta resident a La inexplicable. Les ganes de fer algun tipus de col·laboració amb en Joan Vigó, poeta inexplicable i autor dels poemaris Pastor d’antenes (Labreu edicions), Cementiri d’avions  (Adia edicions) i la debilitat per l’Enrique Vila-Matas ens va portar a plagiar la idea de les organitzadores de la Documenta de Kassel.  Vila-Matas explica aquesta experirència al seu llibre Kassel no invita a la lógica  i així Joan Vigó va acceptar la proposta d’estar-se allà, una hora al mes, amb una llibreta i un boli a mà, esperant que passi alguna cosa. A més si algú compra un dels seus llibres serà únic assistent a un ‘recital d’aprop’.

En Vigó va explicar-nos que la seva intenció ‘és prendre notes de les impressions que em provoca l’estar-me allà, de les coses que passen, de les que m’agradaria que passessin. En fi, escriure amb l’orella desperta i el dit a punt. Ves a saber què en sortirà.’

Posteriorment en Vigó va recitar poemes dels seus dos poemaris i ens va fer cinc cèntims sobre la imminent publicació de la seva primera novel·la, Haiku a Brooklin, a càrrec de  Labreu Edicions dins la seva col·lecció Cicuta i que presentarem dijous 22 de novembre tot just acabi la residència del mes.