SENSE POR. Curs de poesia

Què és?

La teva assignatura lectora pendent és la poesia? Tens curiositat per explorar-la però no saps per on començar? Aquest és el teu grup!

L’Andreu Subirats, poeta inexplicable, ens guiarà en aquest camí fascinant i descobrirem èpoques, estils i veus poètiques.

Aquest curs vol ser un recorregut per la poesia universal des de l’època antiga fins avui. No requereix una formació prèvia però tampoc és un curs per a especialistes.

El curs està dividit en nou sessions d’una hora i mitja cadascuna en les quals, i seguint un ordre cronològic, es llegiran textos d’alguns dels poetes imprescindibles de la literatura universal. Les lectures seran crítiques i analítiques i es donaran claus per entendre el sentit i el context dels poemes.

Cada sessió, llevat de la primera, que està dedicada a la poesia clàssica antiga (grega i llatina), s’aportarà una bibliografia acurada per a la sessió següent i es proposaran unes lectures per tal de debatre-les i interpretar-les comunament. La majoria dels textos seran en català amb la possibilitat, si s’escau, de treballar poemes en versió original.

Quan?

Sessió mensual d’octubre a juny

Primer dimecres de mes de 19.30h a 21h

Inici del curs dimecres, 3 d’octubre

A càrrec de

Andreu Subirats, poeta.

Preu

Curs complet d’octubre a juny: 60€ (sessió a 6,60€)
Curs complet de gener a juny: 50€ (sessió a 8,30€)
Sessions soltes: 10€/sessió

Inscripcions

Si vols més informació o inscriure’t al curs truca’ns al 931 378 112, escriu-nos a hola@lainexplicable.cat o vine a veure’ns a la llibreria i t’ho explicarem.

Places limitades

Programa

Primera sessió. 3 d’octubre de 2018 – Poesia antiga clàssica (grega i llatina)

Homer, Heràclit, Safo, Píndar, Catul, Ovidi, Virgili, Horaci.

Segona sessió. Dilluns, 12 de novembre de 2018 –  Poesia medieval

Abu-Nuwàs i la poesia àrab, Li Po, Du Fu, els trobadors, Dante, Petrarca, François Villon, Ausiàs March (i els poetes catalans del XIV-XV), Jorge Manrique.

Tercera sessió. 12 de desembre de 2018 – Poesia renaixentista i barroca (I)

Quarta sessió. 9 de gener de 2019 – Poesia renaixentista i barroca (II)

Miquel Àngel, Shakespeare, Garcilaso de la Vega, Santa Teresa de Jesús, Pierre de Ronsard, Góngora, Quevedo, Francesc Vicent Garcia (lo Rector de Vallfogona), Sor Juana Inés de la Cruz, John Milton, John Donne, Angelus Silesius.

Cinquena sessió, 6 de febrer de 2019 – Poesia romàntica i simbolista (I)

Sisena sessió, 6 de març de 2019 – Poesia romàntica i simbolista (II)

Wilian Blake, Johann Wolfgang von Goethe, Friederich Hölderlin, Friederich Schiller, Heinrich Heine, Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire, Gerard de Nerval, Walt Whitman, Emily Dickinson, Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, Giacomo Leopardi, Stéphane Mallarmé, Gustavo Adolfo Bécquer, Jacint Verdaguer.

Setena i vuitena sessió (3 d’abril i 8 de maig) – Poesia del s. XX

Rainer Maria Rilke, Antonio Machado, Alejandra Pizarnik, T.S. Eliot, William Butler Yeats, Eugenio Montale, Federico García Lorca, Josep Carner, Sylvia Plath, Josep Vicenç Foix,  Allen Ginsberg, Ida Vitale, Gregory Corso, Juan Ramón Jiménez, Vicente Aleixandre, Pier Paolo Pasolini, Paul Celan, Wiklawa Szymborska, Gabriel Ferrater, Maria Mercè Marçal, Salvador Espriu, Vicent Andrés Estellés. Chantal Maillard

Novena sessió (juny) – Poesia contemporània i recital

Es triaran els autors segons les propostes de les assistents i es farà un recital amb una tria de tots els poetes llegits durant el curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *