SENSE POR. Curs de poesia

Què és?

La teva assignatura lectora pendent és la poesia? Tens curiositat per explorar-la però no saps per on començar? Aquest és el teu grup!

L’Andreu Subirats, poeta inexplicable, ens guiarà en aquest camí fascinant i descobrirem èpoques, estils i veus poètiques.

Aquest curs vol ser un recorregut per la poesia universal des de l’època antiga fins avui. No requereix una formació prèvia però tampoc és un curs per a especialistes.

El curs està dividit en nou sessions d’una hora i mitja cadascuna en les quals, i seguint un ordre cronològic, es llegiran textos d’alguns dels poetes imprescindibles de la literatura universal. Les lectures seran crítiques i analítiques i es donaran claus per entendre el sentit i el context dels poemes.

Cada sessió, llevat de la primera, que està dedicada a la poesia clàssica antiga (grega i llatina), s’aportarà una bibliografia acurada per a la sessió següent i es proposaran unes lectures per tal de debatre-les i interpretar-les comunament. La majoria dels textos seran en català amb la possibilitat, si s’escau, de treballar poemes en versió original.

Quan?

Sessió mensual d’octubre a juny

Primer dimecres de mes de 19.30h a 21h

Inici del curs dimecres, 3 d’octubre

A càrrec de

Andreu Subirats, poeta.

Preu

Curs complet: 60€ (sessió a 6,60€)

Sessions soltes: 10€/sessió

Inscripcions

Si vols més informació o inscriure’t al curs truca’ns al 931 378 112, escriu-nos a hola@lainexplicable.cat o vine a veure’ns a la llibreria i t’ho explicarem.

Places limitades

Programa

Primera sessió. 3 d’octubre de 2018 – Poesia antiga clàssica (grega i llatina)

Homer, Heràclit, Safo, Píndar, Catul, Ovidi, Virgili, Horaci.

Segona sessió. Dilluns, 12 de novembre –  Poesia medieval

Abu-Nuwàs i la poesia àrab, Li Po, Du Fu, els trobadors, Dante, Petrarca, François Villon, Ausiàs March (i els poetes catalans del XIV-XV), Jorge Manrique.

Tercera sessió. 12 de desembre Poesia renaixentista i barroca (I)

Miquel Àngel, Shakespeare, Garcilaso de la Vega, Santa Teresa de Jesús, Pierre de Ronsard, Góngora, Quevedo, Francesc Vicens Garcia (lo Rector de Vallfogona), Sor Juana Inés de la Cruz, John Milton, John Donne, Angelus Silesius.

Quarta sessió (gener) – Poesia renaixentista i barroca (II)

Cinquena i sisena sessió (febrer/març) – Poesia romàntica i simbolista

Wilian Blake, Johann Wolfgang von Goethe, Friederich Hölderlin, Friederich Schiller, Heinrich Heine, Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire, Gerard de Nerval, Walt Whitman, Emily Dickinson, Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, Giacomo Leopardi, Stéphane Mallarmé, Gustavo Adolfo Bécquer, Jacint Verdaguer-

Setena i vuitena sessió (abril/maig) – Poesia del s.XX

Rainer Maria Rilke, Antonio Machado, Dino Campana, T.S. Eliot, William Butler Yeats, Eugenio Montale, Federico Garcia Lorca, Josep Carner, Robert Frost, J.V. Foix, Paul Valery, Ezra Pund, Allen Ginsberg, Gregory Corso, Juan Ramón Jiménez, Vicente Aleixandre, Pier Paolo Pasolini, Paul Celan, Gabriel Ferrater, Salvador Espriu, Vicent Andrés Estellés

Novena sessió (juny) – Poesia contemporània i recital

Es triaran els autors segons les propostes de les assistents i es farà un recital amb una tria de tots els poetes llegits durant el curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *