‘El coleccionista’ de John Fowles

El coleccionista, de John Fowles. Editat per Narrativa Sexto Piso, 2018

[Traduït al castellà per Andrés Barba]

Publicada inicialment el 1963, la novel·la de John Fowles va ser editada el 2012 per Narrativa Sexto Piso. Aquest 2018 ha arribat la segona edició. Fowles, autor de novel·les com La dona del tinent francès i assaigs com L’arbre, construeix un thriller psicològic a dues veus a El coleccionista. Frederick Clegg, un home solitari, col·lecciona papallones. Admira la Miranda Grey, una estudiant d’art a Londres, però li manca valor per dirigir-s’hi. Un dia la segresta i la tanca al seu soterrani. En la primera part del llibre, l’autor dona veu a Frederick, que “només” vol ser acceptat per la noia. A la segona part és Miranda qui parla i qui ens transmet el seu únic objectiu: la llibertat, per la qual està disposada a fer el que sigui. Les dues narracions són molt diferents, per l’obvietat de ser segrestador i captiva i tenir punts de vista radicalment diferents de la situació, i per la pertinència dels personatges a diferents classes socials, contextos educatius, etc. Una novel·la inquietant i magistral que el 1965 William Wyler va adaptar al cinema en una versió que també recomanem i que en l’època va representar tot un shock per al públic.

La traducció al castellà és d’Andrés Barba, autor de Las manos pequeñas, editat per Anagrama el 2008. Una altra novel·la inquietant i amb una mirada gens complaent sobre la infantesa i els mecanismes per sobreposar-nos a la realitat a través de la imaginació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *