Xerrada comiquera ‘Espacios en Blanco’ amb Miguel Francisco i Lilianna Marín

 

 

 

 

 

 

El dimarts, 3 de juliol, La inexplicable es va omplir per compartir una xerrada comiquera amb Miguel Francisco sobre la seva novel·la gràfica Espacios en blanco, editada per Astiberri Ediciones. Francisco va respondre les preguntes de Lilianna Marín, historiadora de l’art i comiquera inexplicable  sobre el procés creatiu. Vam conèixer de primera mà la dificultat de plasmar una història feta de petites històries en un guió per a una novel·la gràfica sense perdre l’essència del que l’autor volia explicar: aquelles anècdotes que el seu pare li explicava sobre el seu avi i la guerra civil espanyola, i que moltes vegades no tenen un ordre cronològic o simplement lògic, aparent.

Francisco va relatar també la seva trajectòria professional, des dels seus inicis a l’Editorial Bruguera fins a la seva feina actual a Finlàndia com a dissenyador de personatges, direcció d’art i il·lustrador per a empreses de videojocs, animació i editorials. Tot això havent passat per altres països i experiències entre les que destaca la creació dels personatges del videojoc Angry Birds. No va faltar el moment reivindicatiu, quan l’autor va destacar totes les parts implicades en la creació d’una novel·la gràfica (guió, il·lustració, traducció, color, etc.) i la necessitat de reconèixer la feina de totes i tots els professionals implicats amb, entre d’altres, retribucions dignes i suport per part de les institucions culturals i educatives.

 

 

 

 

 

 

 

Va ser un plaer comptar amb la presència de Miguel Francisco a La inexplicable, i un honor que ens deixés com a record una il·lustració a mode de dedicatòria a la fantàstica Espacios en blanco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *