La inexplicable

#SomInexplicables

La inexplicable és una llibreria literària de proximitat que neix el novembre del 2017 al barri de Sants de Barcelona. El centre de la nostra activitat és la lectura i la literatura. Al seu voltant, a més de la venda de llibres, organitzem activitats, cursos, tallers, grups de lectura, recitals poètics, contacontes, presentacions… La inexplicable vol ser una llibreria de referència al barri, oferint activitats literàries i llibres diferents, tant en el seu valor físic com en contingut.

Creiem en el poder dels llibres per obrir la ment de les persones, ampliar horitzons i qüestionar idees preconcebudes. A través dels llibres es fomenta la capacitat crítica de les persones, el seu judici propi i la independència de pensament. Això contribueix a fer petits o grans canvis al seu entorn que transformen de mica en mica la nostra societat.

© la inexplicable

#SomLlibreteres

Defensem que la bona literatura no és només per a les elits intel·lectuals, té la capacitat d’arribar a tothom, i tothom té el dret i la capacitat d’arribar-hi. La inexplicable vol ser un espai on cada persona pugui gaudir dels llibres i compartir l’experiència lectora, ampliant la pròpia i la de les altres.

La tria del nostre catàleg és acurada i incorpora edicions de qualitat pel que fa a materials, traducció i presentació, a més del contingut. Volem que tothom pugui desenvolupar un criteri estètic sobre els llibres a través del coneixement i el propi judici. L’aposta principal son les petites editorials del país, i les edicions de qualitat (traduccions, edició, etc.)

Un dels plaers que ens proporcionen els llibres és el de la contínua descoberta. Volem traspassar això als nostres clients i clientes, animar-los a descobrir noves expressions literàries, nous gèneres, noves autores i autors.

Tenim seccions de

  • Narrativa en català, castellà i traduïda
  • Novel·la negra
  • No ficció (feminisme, política, filosofia…)
  • Poesia
  • Novel·la gràfica
  • Infantil
  • Juvenil

També tenim revistes literàries, diaris i fanzines.

#SomSants

Som una llibreria de barri que treballa en xarxa amb entitats i organitzacions. Oberta a tota la ciutat, però especialment enfocada a les necessitats i aportacions del veïnat de Sants.

Formem part d’Impuls cooperatiu de Sants, col·laborem estretament amb La Ciutat Invisible, l’altra llibreria del barri, la Biblioteca Vapor Vell, la Lleialtat Santsenca, escoles del barri així com amb diferents col·lectius i entitats de Sants.

#SomCoop

Com a cooperativa, La inexplicable comparteix els valors cooperatius revisats el 1995 per l’Aliança Cooperativa Internacional: autoajuda, responsabilitat, democràcia, igualtat, equitat, solidaritat, honestedat, transparència, responsabilitat i vocació social.

També ens adherim als principis cooperatius: adhesió voluntària i oberta; gestió democràtica; participació econòmica; autonomia i independència; educació, formació i informació; cooperació entre cooperatives i interès per la comunitat.

Formem part d’Impuls cooperatiu de Sants, l’aposta jurídica i estratègica de la xarxa d’economia social i solidària de Sants, espai de trobada on hi participen de forma regular socis i sòcies d’algunes cooperatives de treball i iniciatives de l’economia social i comunitària del barri de Sants.