La inexplicable

#SomInexplicables

La inexplicable és una llibreria literària de proximitat que neix el novembre del 2017 al barri de Sants de Barcelona. El centre de la nostra activitat és la lectura i la literatura. Al seu voltant, a més de la venda de llibres, organitzem activitats, cursos, tallers, grups de lectura, recitals poètics, contacontes, presentacions… La inexplicable vol ser una llibreria de referència al barri, oferint activitats literàries i llibres diferents, tant en el seu valor físic com en contingut.

Creiem en el poder dels llibres per obrir la ment de les persones, ampliar horitzons i qüestionar idees preconcebudes. A través dels llibres es fomenta la capacitat crítica de les persones, el seu judici propi i la independència de pensament. Això contribueix a fer petits o grans canvis al seu entorn que transformen de mica en mica la nostra societat.

© la inexplicable

#SomLlibreteres

Defensem que la bona literatura no és només per a les elits intel·lectuals, té la capacitat d’arribar a tothom, i tothom té el dret i la capacitat d’arribar-hi. La inexplicable vol ser un espai on cada persona pugui gaudir dels llibres i compartir l’experiència lectora, ampliant la pròpia i la de les altres.

La tria del nostre catàleg és acurada i incorpora edicions de qualitat pel que fa a materials, traducció i presentació, a més del contingut. Volem que tothom pugui desenvolupar un criteri estètic sobre els llibres a través del coneixement i el propi judici. L’aposta principal son les petites editorials del país, i les edicions de qualitat (traduccions, edició, etc.)

Un dels plaers que ens proporcionen els llibres és el de la contínua descoberta. Volem traspassar això als nostres clients i clientes, animar-los a descobrir noves expressions literàries, nous gèneres, noves autores i autors.

Tenim seccions de Narrativa en català, castellà i traduïda, novel·la negra, no ficció (feminisme, política, filosofia…), poesia, novel·la gràfica i infantil. També tenim revistes literàries, diaris i fanzines.

© la inexplicable

#SomSants

Som una llibreria de barri que treballa en xarxa amb entitats i organitzacions. Oberta a tota la ciutat, però especialment enfocada a les necessitats i aportacions del veïnat de Sants.

Formem part d’Impuls cooperatiu de Sants, col·laborem estretament amb La Ciutat Invisible, l’altra llibreria del barri, i amb la Biblioteca Vapor Vell, així com amb diferents col·lectius i entitats de Sants.

#SomCoop

Com a cooperativa, La inexplicable comparteix els valors cooperatius revisats el 1995 per l’Aliança Cooperativa Internacional: autoajuda, responsabilitat, democràcia, igualtat, equitat, solidaritat, honestedat, transparència, responsabilitat i vocació social.

També ens adherim als principis cooperatius: adhesió voluntària i oberta; gestió democràtica; participació econòmica; autonomia i independència; educació, formació i informació; cooperació entre cooperatives i interès per la comunitat.

Formem part d’Impuls cooperatiu de Sants, l’aposta jurídica i estratègica de la xarxa d’economia social i solidària de Sants, espai de trobada on hi participen de forma regular socis i sòcies de les següents cooperatives de treball i iniciatives de l’economia social i comunitària del barri de Sants. Impuls