28 de febrer, 19h. Presentació de ‘El codo de la torcaz’ amb Damián Cordones, l’autor

El divendres, 28 de febrer a les 19h presentem el llibre El codo de la torcaz de Damián Cordones A l’autor l’acompanyaran Miguel Ángel Villalobos, editor dEl Transbordador, Hugo Camacho, editor d’Orciny Press i el Colectivo Juan de Madre.

Una agència immobiliària planeja la demolició del nucli antic de la ciutat per construir un complex d’oficines. En marxa l’assetjament i desnonament dels últims habitants de barri. Jesualdo Salguero Gualda, Sawa, resisteix: és cuiner i membre d’un macrosistema de distribució de droga. Un ionqui, a qui Sawa identifica com a X, és acollit per aquest per provar un antídot contra la dependència. La recepta es basa en una enigmàtica alteració de la mescalina. X segueix el tractament alhora que pren notes que revisa incessantment en un estat continu d’al·lucinació. Tracta de reconstruir els fets influït per les dosis del tractament, les notes de Sawa sobre el seu sistema de distribució de la droga (un intricat sistema per comunicar-se entre els resistents de casc antic), els seus experiments químics i un assaig en procés titulat Filosofia Llibertària. Sawa i X són descoberts per un dels agents de M0rne. No obstant això, Maverik, el cap dels agents, ha traït els seus i s’ha posat de la banda dels narcos, el capo principal és algú desconegut anomenat (). Utilitzant el vell sistema de distribució de droga i d’intercanvi d’informació a través dels camells i de coloms missatgers, creen el sistema de comunicació tudó i inicien la resistència i la revolta contra els opressors.

Damián Cordones (Arjonilla, Jaén, 1980) és professor de Filosofia. Resideix a Benalmádena. Autor dels llibres com La era del espíritu baldío i Descenso al oasis també editats per El Transbordador, entre d’altres.