30 de gener, 19h. Jaume C. Pons Alorda, Adrià Pujol i Maiol de Gràcia presenten els seves darreres novel·les

Acabem el mes de gener amb en Jaume C. Pons Alorda, Adrià Pujol i Maiol de Gràcia que vindran a La inexplicable a presentar i parlar de les seves darreres novel·les i de les connexions entre totes tres històries.

La veu torrencial i vibrant de Pons Alorda imposa un ritme trepidant a les tres històries de Ciutat de mal (Angle Editorial, 2019) una novel·la que aborda conflictes d’identitat i de gènere, que estripa els destins preestablerts i la salvació dels personatges, que dinamita qualsevol signe de convencionalitat, que hibrida gèneres literaris i que s’enlaira sobre una llengua original, exuberant i festiva. Per al lector, una experiència intensa, totalment inoblidable.

 

A Míster Folch (Empúries, 2019) l’Adrià Pujol aconsegueix fer una novel·la sobre la postguerra civil a Catalunya que no parla ni de la postguerra ni de Catalunya. Nascut l’any 1942, en condicions ben galdoses, el protagonista és agraciat amb poders sobrehumans. El que passa és que no els aprofita de la manera que voldria Déu, el mentor i pare a l’ombra, un déu en hores baixes, a punt d’acabar-se. Militars, prostitutes, wagnerians, gitanos, obrers i criades, el panorama de Mr. Folch no és per cantar victòria, però ell farà que aquest racó del món sigui una mica millor. Una novel·la original, irreverent i divertida d’un dels autors més brillants de la narrativa en català actual.

En aquest enllaç podeu veure l’entrevista que Més324 li va fer a l’autor en motiu de la publicació d’aquesta novel·la

A Projecte Tothom, (Més llibres, 2019) novel·la tant oral com coral, Maiol de Gràcia fa una crítica demolidora i investigació literària a parts iguals de les aparences i de les realitats falses. Una història policíaca i alhora existencialista.

Un tranquil xèrif d’un poblet de Califòrnia, un autor de teatre català tan inestable i a estones menyspreable com plusquamperfet en tot el que toca. Una matança sense sentit en una festa d’intercanvi de parelles amb un noiet que escriu contes sobre la fauna del bar del metro de Navas…  Què és exactament el projecte «Tothom»?  història policíaca i alhora existencialista?