21 de gener, 19h. Recital poètic amb Pol Guasch, III Premi Francesc Garriga

Dimarts, 21 de gener en Pol Guasch vindrà a dir-nos els poemes de Tanta gana, poemari amb el que va guanyar el III Premi Francesc Garriga l’any 2018. L’acompanyarà l’editora de Labreu, la també poeta Ester Andorrà.

Pol Guasch i Arcas (Tarragona, 1997) viu a cavall entre Tarragona i Barcelona, llegeix com exposa la violència Mouawad, com fa l’engany Ferrater, i s’emmiralla, esbiaixat, en la teoria de Cixous, en la manera com entén el fet d’escriure des del cos. El seu atreviment és el d’una veu que es planteja el risc no com una opció sinó com una necessitat imperiosa. Per aquest motiu, els seus versos en esqueix s’obren en una ferida mòrbida molt propera als versos trencats de Lispector. D’aquestes veus i d’aquests territoris viscerals parteix el seu primer llibre, Tanta gana, entranyes d’un subjecte atònit que rau enmig d’una cruïlla, amb els ulls i les mans obertes, rebuscant en les butxaques quina és la manera de dir els mots silents que bramen ben endins.

El jurat del Premi Francesc Garriga va considerar que el poemari d’en Guash  presenta “una veu pròpia i ben definida”, amb “originalitat estructural i temàtica”

Tanta gana

és un cim gramatical
en la tartera del desig
s’hi escolen pedres, una allau
de roca mare / i jo surant.
granissa esllanguida
en una vall / i jo surant:
un cos làbil que es candeix.