18 de desembre, 19h. Dones Inexplicables amb ‘Biografía del hambre’ d’Amélie Nothomb

Biografía del hambre d’Amélie Nothomb, es el llibre triat per a la sessió del mes de desembre de les DONES INEXPLICABLES, a càrrec d’Alma Reza.

Ens trobem davant d’un llibre decididament autobiogràfic que també és una apologia contagiosa de la gana. L’autora afirma que, encara que tot el que relata és real, el que diferencia la novel·la de la realitat és l’escriptura. Tot i haver patit anorèxia durant dos anys, en el relat explica la seva vida a través de la gana i reivindica una avidesa i una golafreria en molts registres: gana de llengües, de llibres, d’alcohol, de xocolata, ànsia de bellesa i de descobriments…. Amélie Nothomb afirma que té «una gana absoluta», un desig mai satisfet, que no sembla tenir fi i al qual l’autora aborda en aquest relat en totes les seves formes, de l’èxtasi a l’horror, amb empenta, dolor, amor, humor i lucidesa, mentre es dibuixa en una filigrana la complicada paradoxa d’existir.

Biografía del hambre és un llibre en què Amélie Nothomb es bolca d’una forma molt més sincera cap a la seva infància, que ja havia evocat en Metafísica de los tubos i El sabotaje amoroso, prolegomens de l’extraordinària experiència d’Estupor i temblores.

Amélie Nothomb va néixer a Kobe (Japó) el 1967. Prové d’una antiga família de Brussel·les però va passar la seva infància i adolescència a l’Extrem Orient, principalment a la Xina i el Japó, on el seu pare va ser ambaixador; en l’actualitat resideix a París. Des de la seva primera novel·la, Higiene del asesino, es va convertir en una de les autores en llengua francesa més populars i amb més projecció internacional.

 

En aquest enllaç podeu llegir l’entrevista que El País va fer a l’autora amb motiu de la publicació d’aquest llibre.

Més informació de DONES INEXPLICABLES. Grup de lectura d’autores