12 de desembre, 19h. Grup de lectura de Ciència Ficció amb ‘Alba’ d’Octavia E. Butler

Dediquem una nova sessió del grup de CIÈNCIA FICCIÓ. Imaginem altres mons  a Alba d’Octavia E. Butler , traduïda al català per Ernest Riera i editada per Mai Més. En aquesta sessió ens acompanyaran en Sergio Pérez i la Judit Terradellas, editorxs de Mai Més.

A Alba, Lilith Iyapo, una dona afroamericana a la trentena, es desperta desorientada. Recorda la pèrdua del seu marit i el seu fill, i una guerra fratricida i global que ha arrasat la vida a la Terra. També sap que, com la resta de la humanitat, ella va estar a punt de desaparèixer. Però no ha estat així. No recorda quan la van rescatar, ni qui ho va fer. Ara, sana i estàlvia, Lilith és sotmesa a llargs períodes de son induïda. Durant els pocs moments en què roman desperta, ho fa en una petita habitació sense finestres ni portes. Qui són els seus captors? Per què l’han rescatat? Hi ha més supervivents com ella? Què ha passat amb la Terra? I potser el més important: què li demanaran a canvi de mantenir-la amb vida?

Amb Alba, primer volum de la trilogia, Xenogènesi,  ens apropem a la seva obra per primer cop en català i descobrirem, de la mà de Lilith i els oankali, quin futur espera a la humanitat.

Octavia E. Butler (19 47- 2006) coneguda com la ‘gran dama de la ciència-ficció’ és una de les autores més reivindicatives i celebrades de la ciència-ficció. Guanyadora dels premis Hugo i Nebula, el 1995 es va convertir en el primer autora de ciència-ficció que va rebre una beca MacArthur. També va ser guardonada amb el prestigiós PEN Lifetime Achievement Award el 2000.

Llegiu Úters i consentiments la ressenya que l’escriptor Víctor García Tur va publicar al diari El País en motiu de la publicació d’aquest llibre.

Més informació del Grup de   CIÈNCIA FICCIÓ. Imaginem altres mons