23 de novembre, 12h. Presentació’Cuentos para niñas sin miedo’ amb Myriam Sayalero i Ricardilus

El migdia de dissabte, 23  Myriam Sayalero, escriptora i Ricardilus, il·lustrador de Cuentos para niñas sin miedo ens acompanyaran per presentar-nos aquest magnífic àlbum il·lustrat, editat per Nube de tinta (Penguin Random House).

Cuentos para niñas sin miedo el formen dotze històries amb princeses que lluiten contra els prejudicis de tothom, valents exèrcits d’elfes, reines preocupades per les seves filles i tsarines de bella veu que es fan passar per un home per sobreviure.

Il·lustració interior de ‘Cuentos para niñas sin miedo’

Els contes populars del passat estan plens de damisel·les a les que salven guerrers valerosos, però ¿és que no hi havia contes amb guerreres i princeses valentes i astutes? Sí, els hi havia, i aquí els tens. Els contes que necessiten les noies i nenes d’avui en dia per tenir diferents referents femenins. Contes que en definitiva necessitem per construir una societat més justa i igualitària.

Il·lustració interior de ‘Cuentos para niñas sin miedo’

Segons paraules que l’autora escriu al seu blog:

‘La historia es de quien la escribe, y hasta ahora la han escrito los hombres. En mi último libro, Cuentos para niñas sin miedo, he recopilado doce cuentos tradicionales y orales de varias culturas. Y he dado a la mujer el papel que entonces seguramente tuvieron pero del que nadie escribió.’

Cuentos para niñas sin miedo va rebre el Premio Leyenda 2019 concedit per l’Asociación de Librerías de Madrid.

En aquest enllaç podeu llegir un fragment del llibre