8 de novembre, 18.30h. Contacontes i taller infantil amb ‘Lota, la catxalota’

La tarda del divendres 8  una bona representació de les il·lustradores que formen part del Col·lectiu Rosa Sardina, la Ma. Josep Figueroa, l’Alba Ginesta i l’Elena Val ens vindran a explicar la història de Lota, la Catxalota. Un llibre sobre el medi ambient en què els animals tenen la paraula. L’àlbum ha estat editat per Takatuka i també el teniu disponible en castellà.

També ajudarem la Lota a netejar el mar  que inundarà La inexplicable i dibuixarem i retallarem un munt d’animals marins.

Interior de ‘Lota, la Catxalota’

Al mar cada vegada hi ha més residus. La Lota, la catxalota, vol saber d’on ve tota aquella brutícia. Amb el seu amic Malacu, el cranc, decideixen començar una investigació que els porta, primer, a un vaixell ple de turistes i, després, a un port. Allà veuran com els plàstics envolten la vida dels humans… Conseqüentment, els animals marins decideixen emprendre una operació de neteja del mar.

La proliferació de plàstics i altres residus no-biodegradables en el medi ambient, i especialment al mar, s’ha convertit en un tema de gran rellevància social. El relat, redactat per Roser Rimbau a partir de la idea del Col·lectiu Rosa Sardina, es dirigeix al públic més petit. És una història en què els animals prenen la iniciativa per tal d’evitar les conseqüències de les males pràctiques de la humanitat.

L’objectiu del conte és conscienciar sobre aquest tema i animar a canviar hàbits de consum des de ben petits. Les vives i acolorides il·lustracions, realitzades en collage per dotze artistes que despleguen harmònicament la seva creativitat, ajuden a la consecució d’aquest objectiu.

Les il·lustradores que ens acompanyaran formen part del Col·lectiu Rosa Sardina, un col·lectiu de dotze dones que es van trobar a les classes de l’Àrea d’Il·lustració de l’Escola de la Dona, a Barcelona, coordinada per l’il·lustrador Ignasi Blanch. El col·lectiu, creat fa poc, vol desenvolupar de manera col·laborativa diferents projectes de sensibilització per a infants les criatures, treballant continguts i il·lustracions amb la tècnica del collage.

El col·lectiu el formen: Elena Val, Teresa Guilleumes Morell, Sonia Estela Guerra, Cristina Sabaté, Belén Loza, Alba Ginesta Ferrer, Ma. Josep Figueroa Naqui, Imma Palahí, Natsumi Noma, Lydia Garrido Lafuente, Raquel SanSan i Leocadia Casamitjana.