28 de novembre, 19.30h. Presentació de ‘Gina’ amb Maria Climent

Dijous 28 de novembre a les 19.30h de la tarda, Maria Climent  vindrà a La inexplicable i conversarà amb Magí (@modgi), Joan Ferrús (@joan_ferrus), Charlie Pee (@CharliiePee) i Joel Díaz (@joel___cockburn) sobre la seva novel·la Gina, editada per L’altra editorial.

Que la vida va de debò la Gina ho descobreix de cop: encara té l’adolescència a prop, i l’edat adulta, amb tots els compromisos, li cau molt lluny. Però un dia es desperta amb una sensació estranya al cos i després de mesos de proves i espases de Dàmocles, li cau a sobre un diagnòstic mèdic greu i inesperat. I necessita començar a prendre decisions.

Escrita amb delicadesa i molt sentit de l’humor, i amb una profunditat sorprenent i il·luminadora, Gina és una novel·la original i poderosa, plena d’una vitalitat molt contagiosa.

«Quan ets menuda, no t’imagines que res pot anar malament. Lo futur és un bufet lliure infinit, és tot teu, és inabastable, és etern, i morir-te et passarà, però en una altra vida. Hi ha gent que ja ho sap, que ho té fotut, perquè han tingut la mala sort d’haver nascut en un país en guerra o un entorn desfavorable. En este món de merda per desgràcia en tenim milions i milions i milions d’exemples, de xiquets amb un futur complicat. Però no era el meu cas. Jo donava per feta la vida fàcil. La felicitat, potser. Sí, donava la felicitat per segura. A mi, la vida m’aniria de cara.»

Gina és la primera novel·la de Maria Climent (Amposta, 1985),  llicenciada en Traducció i Interpretació. Professora, cronista, traductora i col·laboradora habitual de la plataforma digital de cultura, Catorze.

Podeu llegir el primer capítol de la novel·la en aquest enllaç