26 de novembre, 19.30h Presentació i recital de Cheran l’autor de ‘Siembra solo palabras’

Dimarts 26 de novembre a les 19.30h el poeta tamil Cheran presentarà el seu llibre de poemes Siembra solo palabras. L’acompanyarà la traductora del llibre al castellà, Isabel Alonso-Breto.  A més de conversar sobrela poesia de Cheran recitaran alguns dels poemes del llibre.

La poesia de Cheran resisteix qualsevol categorització a l’ús. Per a ell, la poesia ha estat una força fonamental en la seva vida des del principi, “com estimar, com la fam, com la plaga, com la guerra“, en paraules de poeta txec Jaroslav Seifert (1901-1986). Cherán escriu com un testimoni de la història de la seva Sri Lanka natal. Però també escriu com un testimoni de la història global de la humanitat. La seva obra transcendeix qualsevol limitadora preocupació per una identitat nacional o unes polítiques locals per a expressar les preocupacions del ciutadans del món. Com altres poetes pels que allò personal ha estat inseparable de la política, els poemes de Cheran solen erigir una veu serena que uneix raó, responsabilitat i decència.

Cheran Rudhramoorthy. Toronto, Canadà. 2017

Rudhramoorthy Cherán va néixer el 1960 a Alaveddy, una petita població al nord de Sri Lanka. El seu pare va ser una figura clau en la història de la poesia moderna tamil de Sri Lanka. L’any 1987 es va traslladar als Països Baixos i va completar un màster en Estudis de Desenvolupament. Posteriorment es va traslladar a Colombo, on va contribuir a posar en marxa el diari tàmil Sarinihar. L’any 1993 sigui aconseguir una beca per cursar un doctorat a Toronto i després obtenir-va iniciar una carrera acadèmica. Actualment és professor al Departament de Sodciología de la Universitat de Windsor a Ontario, Canadà.