14 de novembre, 19h. Grup de lectura de Ciència Ficció amb ‘El informe Monteverde’ de Lola Robles

Iniciem el nou curs del grup de lectura de CIÈNCIA FICCIÓ. Imaginem altres mons , on, de la mà de Raquel Martínez, filòloga i freak inexplicable, ens endinsarem en aquest gènere inexplicable, amb El informe Monteverde de Lola Robles i editat per Crononauta.

La poderosa Sociedad para el Estudio de las Lenguas Interestelares encomana a Rachel Monteverde la investigació sobre el remot planeta de Aanuk. Allà habiten dues espècies que amb prou feines es relacionen entre sí: els aanukiens, nòmades i alegres, i els misteriosos fihdia als que la ceguesa congènita i vida a les cavernes els aïlla dels seus companys de món i alhora de la resta d’espècies de la galàxia.

Fragments de l’informe s’intercalen aquí amb entrevistes i el quadern personal de la doctora, les impressions sobre el planeta, juntament amb la dificultat en traduir llenguatges i costums d’aquests pobles, no solament acaben per transformar-la a ella, sinó que suposen un exercici d’exploració en l’essència dels vincles humans.

Crononauta recupera aquest text essencial de la ciència ficció en castellà, ampliat per l’autora després de l’edició publicada als Estats Units, i acompanyat de les il·lustracions de Marina Vidal.

Lola Robles és una de les escriptores espanyoles de ciència ficció amb perspectiva de gènere més apreciada. Les seves obres tenen un caire activista, on temes com el pacifisme, l’ecologia i el feminisme es barregen amb les línies argumentals de manera natural. Llicenciada en Filologia Hispànica, Robles no només ha publicat novel·les com La rosa de les boires, Yabarí i L’arbre de Sefarad, sinó que ha estat una de les seleccionadores de l’antologia Visiones de l’any 2016 de l‘Asociación Española de Fantasía, Ciencia Ficción y Terror.

Més informació del grup de CIÈNCIA FICCIÓ. Imaginem altres mons