Exhumacions, Dovlatov i Apolo

Dimecres 30 d’octubre va ser un dia de triple activitat a La inexplicable: vam inaugurar la temporada 2019-2020 del nostre poeta resident, Joan Vigó, amb una sessió d’exhumacions poètiques, vam presentar L’estrangera, de Sergei Dovlatov, i vam estar a la Biblioteca Vapor Vell en la presentació d’Apolo: 75 anys sense deixar de ballar, d’Eva Espinet.

La segona residència de Joan Vigó a La inexplicable es caracteritza perquè el poeta exhumarà poemes en viu i en directe amb les persones assistents. Només cal apropar-se a la llibreria el dia que ens visita, i atrevir-se a jugar amb les paraules per crear poesia. L’únic acord previ és que seran les llibreteres les que triïn el llibre d’on s’exhumarà el poema.

I ahir no podia ser cap altre que L’estrangera, de Sergei Dovlatov, editat per Labreu edicions i que es va presentar una mica després. Joan Vigó va participar també d’aquesta activitat, posant veus a alguns dels fragments del llibre, acompanyat d’Ester Andorrà, editora, i Miquel Cabal, traductor. I amb la companyia de cogombrets i vodka, també!

I mentre tot això passava a La inexplicable, ens desdoblàvem per assistir a la presentació del llibre Apolo: 75 anys sense parar de ballar, d’Eva Espinet, editat per Comanegra. La presentació va ser a la biblioteca del barri, la Vapor Vell, i va comptar amb la presència de l’autora i del cineasta Marc Crehuet. Vam poder gaudir del seu documental Apolo. La juventud baila i compartir una estona final de comentaris i impressions sobre aquesta sala mítica de Barcelona de la que han gaudit i gaudeixen vàries generacions.

I les activitats no paren, esteu atentes a les xarxes i recordeu que podeu subscriure-us al nostre butlletí per assabentar-vos de tot el que organitzem.