‘Òpera Àcid’ de Miquel Creus

Òpera Àcid de Miquel Creus. Editada per Males Herbes, 2019

Òpera Àcid és la reedició d’una novel·la publicada originàriament l’any 1989. Òpera Àcid és l’última novel·la publicada per Miquel Creus. O no. Òpera Àcid és una troballa i un misteri. O una fascinació sense misteri. O no. Òpera Àcid és una nit i tres vides. O quatre. I un mort. O més d’un. O no. Òpera Àcid és un viatge. Un mal viatge? I una introspecció. O no. Òpera Àcid és una paret de totxos davant la finestra. I les ganes de saltar. O de trencar-la. O no. Òpera Àcid és una col·lecció de desitjos. I les dificultats per córrer rere seu. O l’apatia. O no. Òpera Àcid és necessitat. Necessitat i rebuig. O no. Òpera Àcid és música, és suor, és vòmit i és sexe. I també velocitat. O no. Òpera Àcid és determinisme. El determinisme de tots els finals oberts. O potser no. Òpera Àcid és un gos romàntic a Vic. O un salvatge no-detectiu a la ciutat dels sants. O no, potser no.

Llegiu-la. Descobriu què és.
Ressenya de Gema Monlleó. Documentalista