19 de juny, 19h Dones inexplicables amb ‘Autobiografia de la meva mare’ de Jamaica Kincaid

Dediquem la darrera sessió del curs del grup de DONES INEXPLICABLES serà Autobiografia de la meva mare de Jamaica Kincaid. En aquesta ocasió ens acompanyarà Maria Sempere, editora de Les hores.

Autobiografia de la meva mare , Kincaid ens explica la vida de la Xuela, de mare caribenya i pare escocès, una vida marcada per la mort de la mare en el moment del part i el posterior abandonament per part del pare, que la deixa a càrrec d’una dona que gestiona una bugaderia.

L’abandó inicial que viurà la protagonista marcarà el desconcert amb què durant tota la seva vida viurà els moments més quotidians. La Xuela ben aviat decidirà no tenir fills i lluitarà per mantenir-se fidel als seus principis d’autonomia i llibertat.

Aquest llibre ens ofereix un retrat atípic d’una dona que es rebel·la davant de totes les facetes de l’existència, però sobretot davant del paper que la societat i la família assignen a la dona i és, alhora, una denúncia de les condicions de submissió del poble caribeny enfront del poder colonial anglès.

Jamaica Kincaid va néixer el 1949 a Antigua, una petita illa del Carib que fou colònia d’Anglaterra fins al 1967 i que assolí l’estatus de nació el 1981.