Algunes recomanacions infantils per aquest Sant Jordi

L’escola municipal Tres Pins de Barcelona ens ha demanat les nostres recomanacions per aquest Sant Jordi per a la Kanalla més inexplicable. Les publicaran a la seva revista trimestral Pinyons Press. Us les deixem aquí per a que la resta agafeu idees per la diada d’enguany.

Els teniu tots disponibles a La inexplicable!

  • Parvulari (3-5 anys)

A l’atac! d’Agustín Comotto, El Cep i la Nansa 2017

Un petit es prepara per sortir al món a enfrontar-se a la vida pirata. Mai se sap on estan els perillosos enemics, o les persones que necessiten rescat, o les aventures que l’esperen a bord del seu vaixell. Un conte que juga amb la combinació de realitat i imaginació. Jugar és divertit, tot i que ser pirata a vegades sigui cansat!

  • Cicle Inicial (6-7 anys)

D’aquí no passa ningú! d’Isabel Minhós Martins i Bernardo P. Carvalho (il·lustració) Takatuka 2017

Un general de l’exèrcit dona ordres a un soldat perquè prohibeixi que qualsevol personatge del llibre passi de la pàgina esquerra a la pàgina dreta. Està prohibit! Ningú sap per què, però el cas és que els personatges no deixen d’acumular-se a un cantó del llibre preguntant-se perquè caram no poden anar a l’altra banda. Ningú no té la resposta, ni tan sols el soldat que custodia la frontera. I així seguiran, a la pàgina esquerra, obeint ordres, fins que… Un preciós llibre-objecte en què la il·lustració té un paper protagonista i que juga amb els límits físics del llibre com a metàfora.

  • Cicle mitjà: 8-9 anys

Agus i els monstres, Jaume Copons i Liliana Fortuny (il·lustració), Combel  

L’Agus és un noi una mica desastre: no endreça la seva habitació, perd les coses, oblida fer els deures… Fins que un dia, a la biblioteca de l’escola, coneix el Sr. Flat. I qui és, el Sr. Flat? Ni més ni menys que un monstre! A partir d’aleshores, el món de l’Agus canvia i es transforma en un món divertit i imprevisible, però també ple d’embolics! Una sèrie de Jaume Copons i Liliana Fortuny que compta amb 13 títols i que segueix triomfant com el primer dia.

  • Cicle superior (10-11 anys)

Els meus trucs per sobreviure a la classe de natació, Gideon Samson i Anke Kuhl (il·lustració) Takakuta, 2016

Al Gied no li agraden els dijous. Dies abans ja comença a tenir mal de panxa i mal humor, perquè el dijous és el dia de la classe de natació, que en Gied odia profundament i que li sembla la cosa més estúpida del món. Però en Gied té un protector: l’home dels coloms que seu al banc al costat de l’estany. Sense saber-ho, ell és qui ajuda el noi, setmana rere setmana, a sortir-se’n a la piscina. Es coneixeran en persona algun dia?