17 d’abril, 19h Dones inexplicables amb ‘El conte de la serventa’ de Margaret Atwood

El grup de DONES INEXPLICABLES comentarà la distòpia feminista de Margaret Atwood, El conte de la serventa a la sessió del mes d’abril.

L’Offred viu a la República de Galaad, un règim totalitari i teocràtic basat en el control del cos femení per part del govern. En un futur no gaire llunyà assolat per una natalitat en declivi, les dones fèrtils com ella només tenen una missió a la vida: garantir la descendència de l’elit dominant. El seu relat descarnat—a estones fred i irònic, d’altres vehement—desvelarà les tenebres d’una societat que es pretén virtuosa i ens demostrarà que ni l’estat més repressor pot contenir el desig de llibertat. Des de la seva publicació el 1985, El conte de la Serventa ha esdevingut un veritable clàssic de la literatura en llengua anglesa, i és que aquesta sàtira colpidora del fanatisme religiós i el totalitarisme interpel·la més que mai el nostre present i ens fa considerar la fragilitat dels nostres drets i llibertats més preats.

Fotograma de l’adaptació a sèrie de televisió de la novel·la d’Atwood

En aquest enllaç podeu llegir un extracte de la novel·la editada en català per Quaderns Crema i en castellà per Salamandra.

Més informació de DONES INEXPLICABLES. Grup de lectura d’autores